Voedselallergie
Op deze pagina vindt u meer informatie over
Wat is een voedselallergie?
Bij een voedselallergie worden de klachten veroorzaakt door een (overdreven) reactie van het afweersysteem op bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten. Uw lichaam maakt dan antistoffen aan tegen bepaalde eiwitten in deze voedingsmiddelen.
Welke symptomen horen er bij een voedselallergie?
Een allergische reactie op voedsel treedt meestal vrij snel op. Soms binnen enkele minuten, soms pas na een paar uur. De symptomen zijn afhankelijk van het soort voedsel of ingrediënt waarvoor u allergisch bent.
Welke soorten voedingsallergie kennen we?
Er zijn enkele voedingsmiddelen die vaker een allergische reactie veroorzaken bij mensen, deze voedingsmiddelen zijn:
- Koemelk – koemelkallergie
- Kippenei
- Pinda – pindallergie
- Noten – notenallergie
- Vis / schaal / schelpdieren
- Appel / perzik – Roosfruit
- Soja
- Tarwe
Let op, als een van deze producten als een ingrediënt verwerkt is in een maaltijd kan deze ook een allergische reactie veroorzaken.